Καλως Ηρθατε

Μην κακολογείς ποτέ τον εαυτό σου, αρκετά σε κακολογούν οι άλλοι.

ΛΙΓΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ 2

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ, ΜΕΘΑΥΡΙΟ

Ψαρεμα και Πορος - Fishing and Poros Island

Για εμάς που λατρεύουμε το ψάρεμα ο Πόρος είναι ένας κοντινός στη Αθήνα προορισμός με πολλές καλές αλιευτικές και όχι μόνο συγκινήσεις, όλες τις έποχές του χρόνου.
Μαγευτικό τοπίο και πλούσιος ψαρότοπος για όλα τα είδη και τεχνικές ψαρέματος.
Ιδανικός για παράκτιο ψάρεμα με καλάμια από τις αμμουδερές ακτές του αλλά και τις βραχώδεις απολήξεις του στην θάλασσα.
Επίσης και με βάρκα το ψάρεμα ειναι αποδοτικό και διασκεδαστικό σε κάθε ειδους τεχνική, συρτή, καθετή,παραγάδι κ.α!
Ότι καιρό και άν έχει, εδώ στον Πόρο είστε καλά προστευμένοι για να απολαύσετε απρόσκοπτα το αγαπημένο χόμπυ μας με την βάρκα σας.
Είναι έτσι η θέση και μορφολογία του νησιού που προσφέρει ένα ασφαλές, φυσικό και φιλικό καταφυγίο για όλα τα πλώτα μέσα όταν αυτά πέσουν σε "άγριους" καιρούς.
Ο τόπος κρατάει πολλά είδη ψαριών όπως τσιπούρες,λαβράκια, σαργούς, μουρμούρες, μελανούρια, μπαλάδες, μανάλια, κυνηγούς, τονοειδή, στείρες και άλλα πετρόψαρα κ.α.
Είναι αδύνατο να φύγεις αψάρευτος και χωρίς να έχεις χαρεί τη μάχη με δυνατά και καλού μεγέθους ψάρια.
Επίσης ειναι αδύνατο να έρθεις μια φορά εδώ, να ζήσεις το μέρος και να μην θέλεις να ξαναέρθεις το συντομότερο.
Είναι και η ευκολία στο να φτάσεις στο νησί όποια στιγμή το αποφάσισεις που το κάνει ακαταμάχητο προορισμό.
Η πρόσβαση εξασφαλίζεται ακτοπλοικώς με τα συχνά δρομολόγια των σύγχρονων κλειστού τύπου πλοίων, Flying Dolphins και Catamaran από Πειραιά, αλλά και οδικώς για όσους θέλουν να κινηθούν πιο ανεξάρτητα και να έρθουν με το αυτοκινητό τους όποια στιγμή το θελήσουν.
Η διαδρομή ειναι περίπου 2ωρης διάρκειας και το δρομολόγιο που ακολουθούμε είναι Αθήνα - Κόρινθος, Κόρινθος - Επίδαυρος, Επίδαυρος - Γαλάτας και από εκεί τα 200 περίπου μέτρα που χωρίζουν την Πελοπόννησο από τον Πόρο καλύπτονται είτε από τα φέρυ της γραμμής Γαλατάς - Πόρος, με μία 5 λέπτη διαδρομή, είτε από τις βάρκες που μεταφέρουν κοσμο 24 ώρες το 24ωρο, σε μία 2 λέπτη διαδρομή.

Ξενοδοχείο "SIMEON"

Σε αυτό λοιπόν το μαγευτικό νησί του Αργοσαρωνικού,τον Πόρο, σε μία πανέμορφη τοποθεσία στην πλαζ του Μεγάλου Νεωρίου, που απέχει μόλις 2,5 χλμ από το κέντρο του Πόρου, μπορείτε να βρείτε καταφυγίο όλες τις εποχές του χρόνου, για ολιγοήμερη διαμονή, ανάπαυλα από το ψάρεμα και ξεκούραση, αλλά και πολυήμερες διακοπές. Θα βρείτε τα Διαμερίσματα 'Συμεών'. Είναι πρώτης κατηγορίας και με δική τους τροφοδοσία. Ένας ιδανικός τόπος για διακοπές, ξεκούραση και διασκέδαση.
Τα διαμερίσματα έχουν άνετη, καλόγουστη επίπλωση και πολύ όμορφη θέα. Διαθέτουν: υπνοδωμάτιο, σαλόνι - καθιστικό, κουζίνα, ψυγείο, ατομικό λουτρό - WC, τηλέφωνο, μουσική, δορυφορική τηλεόραση, κλιματισμός - ψύξη θέρμανση, θυρίδα ασφαλείας και βεράντα με τέντα και τραπέζι δείπνου.
Εχουν θέα στην θάλασσα ή το πευκόφυτο δάσος του Νεωρίου. Τα διαμερίσματα βρίσκονται μόλις 20 μέτρα από την αμμουδερή παραλία του Νεωρίου. Προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις για 2-4 άτομα και είναι η ιδανική λύση για οικονομικές διακοπές σε οικογένειες με παιδιά σε μία ήρεμη ακρογιαλιά.
Επιπλέον διαθέτουν πάρκινγκ,μπέιμπυ-σίτερ και σύντομα δικό τους σνακ μπαρ. Κοντά βρίσκονται σούπερ μάρκετ, εστιατόριο, ταβέρνες, πισίνα, σχολή σκι, τζέτ-σκι, ιστιοπλοΐας και γήπεδα ποδοσφαίρου.
Η πλαζ του Νεωρίου όπου βρίσκονται τα διαμερίσματα 'Συμεών' είναι μόλις 25 λεπτά περιπάτου από το κέντρο του Πόρου, όπου μπορείτε να πάτε για προσωπικά ψώνια ή νυχτερινή διασκέδαση ανάλογα με την διάθεσή σας.
Οταν θέλετε να μετακινηθείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταξί ή το δημοτικό λεωφορείο που έχει τακτικά ημερήσια δρομολόγια και για τους πιο ρομαντικούς υπάρχουν μικρά γραφικά πλοιάρια (βάρκες) που εκτελούν δρομολόγια στην περιοχή.
Το ξενοδοχείο διαθέτει ειδικά δωμάτια για αναπήρους
Στο ξενοδοχείο μπορουν να φιλοξενηθουν και τα κατοικίδια ζώα σας.

Το ξενοδοχείο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο.

Πόρος - Poros Island - Greece

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

ΡΙΨΤΕ ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ


ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ




























ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΟ ΣΕΙΣΜΟ!

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ!

Ωραιοπαθής .....


Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Σ αγαπώ, πως αλλιώς να σου το πώ...

... επειδή πλησιάζει και εκείνη η " Άγια μέρα" ( του Αγ. Βαλεντίνου ντε )

Το πηγάδι των ευχών

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος...

Μπουμπούκια και μπουμπούκια..2


Μαραμένο!!! Δεν άντεξε....

Απίστευτα τοπία


Ποιός κατουράει στο πηγάδι.........?

Η νέα αρχιεπισκοπική κατοικία

Τα γένεια είναι για προσαρμογή και παραλλαγή........

Το τραίνο του τρόμου


Μπουμπούκια και μπουμπούκια


Μυρωδάτα.....

Καταπληκτικές Φωτό

Αναπόφευκτη Σχέση....

Δικό μου είναι! Οχι δικό μου ....

Γυμνάσια για πεθερές


Μοναδική σχέση...



Σχέση στοργής


Χελωνόσουπα...


Face Paint

Πρόσεξε μη πέσεις
Street Painting. Καταπληκτικό! Όλο είναι ζωγραφισμένο σε ένα επίπεδο.




Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Ο Ιερώνυμος νεος Αρχιεπίσκοπος




Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερώνυμος εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών,στη διαδικασία που διεξήχθη στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, παρουσία του υπουργού Παιδείας.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Έκτακτo: Ο Νέος Αρχιεπίσκοπος

Η Ιερά Σύνοδος συνεδρίασε εκτάκτως πριν δύο ώρες κάτω απο την πίεση της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ιεραρχών και προκειμένου να αποσοβήσει περεταίρω δυσάρεστα γεγονότα στις τάξεις της Ιεραρχίας, εξέλεξε ομοφώνως νέο Αρχιεπίσκοπο ο οποίος πληρεί με τον καλύτερο τρόπο τις προυποθέσεις, έχοντας όλες εκείνες τις ηθικές αξίες που είναι απαραίτητες για μια ενάρετη πορεία .

Και ιδού.......

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ.....


Στην πραγματικότητα η ομοφωνία προέκυψε όταν κατα την διάρκεια της συνεδρίασης ο εν λόγω νέος αρχιεπίσκοπος επέδειξε στα υπόλοιπα μέλη, διάφορα DVDs που κρατούσε στα χέρια του.
Θετική γνώμη για αυτήν την εξέλιξη, την οποία εξέφρασαν μάλιστα με ενθουσιασμό, είχαν ο Θέμος κ ο Λάκης που έτσι βλέπουν να καθαρίζουν μαζί του το πολύ με κανά αφορισμό...!
Επίσης του προτάθηκε να μας εκπροσωπήσει με την νέα του ιδιότητα και στην Γιουροβίζιον με το τραγούδι " Να ξέρες τι κουβαλάω μέσα στο δισάκι μου...."! Σφόδρα αντέδρασε η Χρύσπα αλλά και η Καλομοίρα με τον Μαρτάκη που βλέπουν να τελειώνει η καριέρα τους, μετά απο αυτό, εδώ.

Υ.Γ Ο Χριστόδουλος υπήρξε ένας σπουδαίος Ιεράρχης και είναι αναντικατάστατος।

Απαγορευμένες Μέθοδοι και Εργαλεία


ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
Δεν επιτρέπονται οι καταδυτικές συσκευές παροχής αέρα για οποιαδήποτε μορφή αλιείας (πλην Σπόγγων Οστράκων Κοραλλιών).

ΓΡΙΠΟΣ - ΓΡΙΠΑΚΙ ΚΩΛΟΒΡΕΧΤΗΣ ΜΠΡΑΓΑΝΙ
Είναι διχτυωτά συρόμενα εργαλεία, που αποτελούνται από δύο παράλληλα δίχτυα (μπάντες) τα οποία συνδέονται με δίχτυ σε σχήμα σάκου. Το εργαλείο αυτό ρίχνεται από βάρκα στη θάλασσα σε περιοχές με ομαλό βυθό, και έλκεται από την ξηρά. Η αλιεία αυτή είναι παρόμοια με εκείνη της βιντζότρατας. Η χρήση αυτών των μεθόδων έχει απαγορευτεί από το 1952 Β.Δ. 11-7-49 (Α?/171).

ΛΕΝΤΙΣΙΑ Ή ΤΣΕΤΑ
Ειδική μέθοδος αλιείας που διενεργείται με ομάδα αλιευτικών σκαφών, τα οποία φέρουν δίχτυα που κυκλώνουν συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές. Στη συνέχεια, κρεμούν στο βυθό με σχοινιά άσπρες πέτρες και τις κινούν προκειμένου να εκφοβίσουν τα ψάρια και να τα κατευθύνουν προς τα δίχτυα ώστε να συλληφθούν. Έχει απαγορευτεί η χρήση της από το 1959 Β.Δ 11-10-57 (Α?/222).

ΓΡΙΓΡΑΚΙ
Μικρό κυκλικό δίχτυ, παρόμοιο με τα κυκλικά δίχτυα των γρι-γρι. Έχει απαγορευτεί η χρήση του από το 1986, Π.Δ. 542/85 (Α?/191).

ΜΟΝΟΚΛΩΝΑ ΔΙΧΤΥΑ ΑΠΟ ΜΕΣΗΝΕΖΑ (ΜΟΝΟΦΙΛΑΜΕΝΤ)
Είναι ειδικός τύπος στατικών διχτυών, γνωστά ως κρυσταλιζέ, που κατασκευάζονται από νήματα μεσηνέζας (μονοφιλαμέντ). Έχει απαγορευτεί η χρήση τους από το 1978 Π.Δ. 1094/77 (Α?/356)

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΦΩΣ
Απαγορεύεται η χρήση του, εκτός από την περίπτωση των γρι-γρι νύχτας κατά τη φάση της ανέλκυσης των διχτυών και της ερασιτεχνικής αλιείας με καμάκι χεριού.

ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΕΝΑ ΔΙΧΤΥΑ
Είναι δίχτυα απλάδια μεγάλου μήκους και άλτους που παρασύρονται ελεύθερα, ρίχνονται σε επιφανειακά νερά θαλασσών για την αλιεία μεγάλων πελαγικών μεταναστευτικών ψαριών (τόννος, ξιφίας). Απαγορεύεται η χρήση τους από το 1993.

ΖΑΡΓΑΝΟΔΙΧΤΟ
Είναι κυκλικό εργαλείο για την αλιεία ζαργάνας. Λειτουργεί την ημέρα όπως ένα γρι-γρι ημέρας. Το μολάρισμα γίνεται αφού εντοπιστούν τα ψάρια με τη βοήθεια σημαδούρας. Η στίγκα και η τσιμούχα είναι πιασμένα σε μια σημαδούρα. Το σκάφος μετά κάνει κυκλική κίνηση γύρω από τα ψάρια και ενώνει τη σημαδούρα, στη συνέχεια βιράρει τη στίγκα ώσπου να κλείσουν τα μολύβια και να εγκλωβιστούν τα ψάρια. Απαγορεύεται η χρήση του από το 1997, ΠΔ 320/97 (Α?/224).
ΥΕΝ/ΔΛΑ (Αλιεία)

Ερασιτεχνική Αλιεία


Η ερασιτεχνική - αθλητική αλιεία διέπεται από τις διατάξεις του Π.Δ. 373/85 (131 Α΄),καθώς και απο τον Καν.(ΕΚ)1967/2006. Η ερασιτεχνική - αλιευτική αλιεία είναι η αλιεία που σκοπό έχει τη ψυχαγωγία ή την άθληση και όχι το βιοπορισμό ή την απόκτηση εισοδήματος. Οι ερασιτέχνες αλιείς πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ατομική αστυνομική άδεια αλιείας που εκδίδεται από τη Λιμενική Αρχή. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι ερασιτέχνες αλιείς που αλιεύουν από την ξηρά (άρθρο 232 Γενικός Κανονισμός Λιμένα).
Απαγορεύεται:
• η ερασιτεχνική αλιεία με τη βοήθεια φωτεινών πηγών εξαιρείται η περίπτωση αλιείας στη θάλασσα με καμάκι χεριού και με λαμπτήρα χωρίς καταυγαστήρα έντασης 500 κερίων.
• η ερασιτεχνική αλιεία με πλωτά μέσα στις λιμνοθάλασσες και τα λοιπά ιχθυοτροφεία μισθωμένα ή μη.
• η ερασιτεχνική αλιεία οστράκων, σπόγγων και κοραλλιών.
• η πώληση και γενικά η εμπορία αλιευμάτων που προέρχονται από ερασιτεχνική αλιεία.
• η ερασιτεχνική αλιεία με χρήση συρόμενων διχτυών, κυκλωτικών διχτυών ,γρι-γρι,δραγών σκάφους,μηχανοκίνητων δραγών,απλαδιών διχτυών, μανωμένων διχτυών και συνδυασμό διχτυών βυθού.
• η ερασιτεχνική αλιεία με χρήση παραγαδιών για άκρως μεταναστευτικά είδη.
Οι ερασιτέχνες αλιείς, που αλιεύουν με εργαλεία, που μένουν στη θάλασσα υποχρεούνται να σημαίνουν ώστε να είναι ορατά από 300 μέτρα τουλάχιστον.
Η ερασιτεχνική αλιεία στη θάλασσα επιτρέπεται να γίνεται μόνο με τα εξής εργαλεία και περιορισμούς:
• με παραγάδια των οποίων ο αριθμός των αγκιστριών να μην υπερβαίνει τα εκατόν πενήντα (150) για κάθε ερασιτέχνη ψαρά, που βρίσκεται μέσα σε αυτό. Ο συνολικός όμως αριθμός των αγκιστριών δε μπορεί να υπερβαίνει τα τριακόσια (300) ανεξάρτητα από τον αριθμό των ερασιτεχνών, που βρίσκονται στο σκάφος ή το πλωτό μέσο.
• με παγίδες (Κοφινέλλα - Κιούρτοι) μέχρι δύο (2) από τα εργαλεία αυτά για κάθε ερασιτέχνη ψαρά και με μήκος πλευράς κάθε ματιού, μετρούμενο από κόμπο σε κόμπο, μεγαλύτερο από σαράντα (40) χιλιοστά.
• με απόχη, καμάκι χεριού, καθώς και διάφορα αγκιστρωτά εργαλεία γνωστά με τις κοινές ονομασίες καθετή, συρτή πεταχτάρι, τσαπαρί, παρακόλα, καλάμι, πετονιά, σαλαγγιά, χωρίς κανένα περιορισμό.
Κάθε ερασιτέχνης ψαράς επιτρέπεται να ψαρεύει συνολικά:
• μέχρι πέντε (5) κιλά ψάρια ή κεφαλόποδα κατά 24ωρο, εφόσον αλιεύει με οποιοδήποτε από τα επιτρεπόμενα εργαλεία, εκτός από παραγάδια, με τα οποία επιτρέπεται να ψαρεύει μέχρι δέκα (10) κιλά. Εξαιρείται η περίπτωση που ένα ψάρι μόνο έχειμεγαλύτερο βάρος
• ένα μόνο άτομο του γένους των ροφοειδών (Epinnephelus).
ΥΕΝ/ΔΛΑ (Αλιεία)

Δίπλωμα για Μηχανοκίνητο Σκάφος



Για την απόκτηση άδειας χειριστή ταχυπλόου απαιτείται μια σχετικά απλή διαδικασία παρόμοια με αυτήν της κτήσης διπλώματος αυτοκινήτου. Αυτή περιλαμβάνει μια αίτηση στο λιμεναρχείο με τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου και στη συνέχεια δίνονται εξετάσεις που περιλαμβάνουν γραπτά και πρακτικά.
Η εξεταζόμενη ύλη προκύπτει από ένα ειδικό έντυπο που το προμηθεύεται ο ενδιαφερόμενος από το λιμεναρχείο έναντι μικρού αντιτίμου. Οι απαντήσεις δίνονται διαμέσου του συστήματος πολλαπλών επιλογών. Εάν κάποιος περάσει επιτυχώς τα γραπτά αποτελέσματα τα οποία ανακοινώνονται επιτόπου στη συνέχεια δίνει εξετάσεις και στα πρακτικά.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα εξής:
1. Πιστοποιητικό ιατρού ή επικυρωμένο ή επικυρωμένη φωτοτυπία της άδειας ικανότητας αυτοκινήτου
2. Επικυρωμένη φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας
3. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντα ότι γνωρίζει κολύμβηση, είναι κάτοικος της περιοχής δικαιοδοσίας της Λιμενικής αρχής, δεν έχει υποβάλει σε άλλη Λιμενική Αρχή δικαιολογητικά για έκδοση άδειας και ότι ο ΑΦΜ που αναγράφεται στη αίτηση είναι αληθής και μοναδικός
4. Τριπλότυπο ΕΚΟΕΜΝ 3€
5. Τρεις φωτογραφίες
6. Φάκελος με διαφανή γωνία
7. 45€ για το έντυπο διπλώματος

Υποχρεώσεις Χειριστών Ταχύπλοων Σκαφών - Οδηγίες Εξετάσεων


Αυτοί που χειρίζονται ταχύπλοα σκάφη:
α) απαγορεύουν την επιβίβαση ατόμων που δε γνωρίζουν κολύμβηση ατόμων που βρίσκονται υπό την επίδραση οινοπνεύματος ή τοξικών ουσιών.
β) απαγορεύουν την επιβίβαση ατόμων που ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος του επιτρεπόμενου.
γ) απαγορεύουν στους επιβαίνοντες να στέκονται όρθιοι ή να κάθονται πάνω στην κουπαστή του σκάφους.
δ) χειρίζονται το σκάφος με μεγάλη προσοχή και αποφεύγουν τους επικίνδυνους ελιγμούς.
ε) φέρουν επί του σκάφους τις άδειες εκτέλεσης πλόων και ικανότητας χειριστή που πρέπει να επιδεικνύουν σε κάθε ζήτηση των Λιμενικών οργάνων.
Συμμετοχή στις εξετάσεις ταχύπλοου σκάφους
Κατά τη διάρκεια των χειρισμών θα επιβαίνει απαραίτητα επί του σκάφους ως υπεύθυνος χειριστής κάτοχος αδείας χειριστή, τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών.
Από τις πιό πάνω εξετάσεις εξαιρούνται οι:
α) κάτοχοι διπλώματος Αξιωματικού καταστρώματος ή μηχανής ή ασυρμάτου Ε. Ν.
β) κάτοχοι πτυχίου κυβερνήτη Ε.Ν.
γ) κυβερνήτες Θ/Γ σκαφών του Π.Δ. 264/77
δ) κάτοχοι πιστοποιητικού ικανότητος για εκτέλεση καθηκόντων Αξιωματικού γέφυρας-μηχανής του Π.Δ. 435/78
ε) κάτοχοι πτυχίου Ναυκλήρου ή άδειας Ναύτη Ε.Ν.
στ) ναυτικοί που έχουν συνολική θαλάσσια υπηρεσία μηχανής ή Οικονομικού Αξ/κού ή Ηλεκτρολόγου πάνω από πέντε (5) έτη
ζ) σε ενέργεια ή αποστρατεία μόνιμοι μάχιμοι ή τεχνικοί Αξ/κοί Π.Ν. απόφοιτοι Σχολής Ναυτικών Δοκίμων
η) σε ενέργεια ή αποστρατεία μόνιμοι Ανθυπασπιστές ή Υπαξιωματικοί Π.Ν. ειδικότητας αρμενιστή και από αυτούς προερχόμενοι Αξιωματικοί Π. Ν. που υπηρετούν ή υπηρέτησαν σαν κυβερνήτες σε πλοία ή πλοιάρια Π.Ν. που αποδεικνύεται από βεβαίωση της αρμόδιας Υπηρεσίας τους.
θ) Αξιωματικοί ή Ανθ/στές ή Υπαξ/κοί ή Λιμενοφύλακες, σε ενέργεια ή αποστρατεία, που υπηρετούν ή υπηρέτησαν ως κυβερνήτες σε περιπολικά πλοία Λ.Σ. ολικού μήκους άνω των έξι (6) μέτρων, που αποδεικνύεται από βεβαίωση της αρμόδιας Δ/νσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Στα πρόσωπα της προηγούμενης παραγράφου, η άδεια χειριστή χορηγείται με την υποβολή σχετικής αίτησης με επικυρωμένες φωτοτυπίες των δικαιολογητικών που αποδεικνύουν το λόγο εξαίρεσης και παραδίδεται από τη Λιμενική Αρχή, με απόδειξη, σημείωμα στο οποίο μνημονεύονται τα στοιχεία του παρόντος Γενικού Κανονισμού (τίτλος, εν ενεργεία ναυτικοί, Φ.Ε.Κ. κλπ). Η υγεία και καταλληλότητα των προσώπων αυτών, πλην των εν ενεργεία ναυτικών και στελεχών του Π.Ν. και Λ.Σ., αποδεικνύεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 3 του παρόντος άρθρου.
Οι αλλοδαποί συμμετέχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση άδειας χειριστή ταχύπλοου σκάφους, με τους όρους και προϋποθέσεις που συμμετέχουν και οι Έλληνες. Η εξέταση γίνεται στην Ελληνική γλώσσα. Αντίστοιχες άδειες, που κατέχουν αλλοδαποί, γίνονται αποδεκτές, εφόσον έχουν εκδοθεί ή αναγνωρισθεί επίσημα από Κρατική Αρχή της χώρας τους. Ομοίως γίνονται αποδεκτές αντίστοιχες άδειες που έχουν αποκτηθεί από Έλληνες ή αλλοδαπούς, σε χώρα μέλος της Ε.Ε ή της Ε. Ζ. Ε Σ. (πλην Ελβετίας) εφόσον έχουν εκδοθεί ή αναγνωρισθεί επίσημα σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας αυτής.
Οι αποτυχόντες στη γραπτή, δε συμμετέχουν στην πρακτική εξέταση. Οι αποτυχόντες υποψήφιοι δεν μπορούν να υποβάλλουν νέα αίτηση για επανεξέταση αν δεν παρέλθουν δεκαπέντε (15) ημέρες από την ημερομηνία της αποτυχίας τους στη γραπτή ή στην πρακτική εξέταση ανάλογα.
Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται αναλογικά και για τους υποψήφιους για απόκτηση άδειας χειριστή θαλάσσιου μοτοποδήλατου για την πρακτική εξέταση των οποίων αντί ταχύπλοου σκάφους χρησιμοποιείται θαλάσσιο μοτοποδήλατο.
Οι άδειες χειριστών ταχύπλοων σκαφών ή θαλάσσιων μοτοποδήλατων ισχύουν μέχρι οι κάτοχοι τους να συμπληρώσουν το εξηκοστό πέμπτο (65) έτος της ηλικίας τους. Μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας αυτής οι άδειες για να ισχύουν πρέπει να έχουν ανανεωθεί μετά από προσκόμιση βεβαίωσης για την υγεία και καταλληλότητα του ενδιαφερόμενου σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 3 του παρόντος άρθρου. Η ανανέωση γίνεται περιοδικά κάθε τρία (3) χρόνια κατά τα ανωτέρω. Επίσης περιοδική ανανέωση των αδειών γίνεται για όσους χειριστές κρίνεται αυτό αναγκαίο από ιατρικής πλευράς, λαμβανόμενων υπόψη των σχετικών παρατηρήσεων (ή ενδείξεων) του πιστοποιητικού υγείας. Η χορηγηθείσα άδεια παύει αυτοδικαίως να ισχύει εαν μεταβληθούν οι όροι ή εκλείψουν οι προϋποθέσεις με βάση τις οποίες είχε χορηγηθεί. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής αρχίζουν να ισχύουν από την 1η Ιουλίου του έτους 2000.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Οι "ναυαγοσώστες" ....


Σταματήστε την σφαγή δελφινιών

Υπογράψτε για να σταματήσει η σφαγή δελφινιών και φαλαινών από τους ιάπωνες

http://www.petitiononline.com/golfinho