Καλως Ηρθατε

Μην κακολογείς ποτέ τον εαυτό σου, αρκετά σε κακολογούν οι άλλοι.

ΛΙΓΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ 2

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ, ΜΕΘΑΥΡΙΟ

Ψαρεμα και Πορος - Fishing and Poros Island

Για εμάς που λατρεύουμε το ψάρεμα ο Πόρος είναι ένας κοντινός στη Αθήνα προορισμός με πολλές καλές αλιευτικές και όχι μόνο συγκινήσεις, όλες τις έποχές του χρόνου.
Μαγευτικό τοπίο και πλούσιος ψαρότοπος για όλα τα είδη και τεχνικές ψαρέματος.
Ιδανικός για παράκτιο ψάρεμα με καλάμια από τις αμμουδερές ακτές του αλλά και τις βραχώδεις απολήξεις του στην θάλασσα.
Επίσης και με βάρκα το ψάρεμα ειναι αποδοτικό και διασκεδαστικό σε κάθε ειδους τεχνική, συρτή, καθετή,παραγάδι κ.α!
Ότι καιρό και άν έχει, εδώ στον Πόρο είστε καλά προστευμένοι για να απολαύσετε απρόσκοπτα το αγαπημένο χόμπυ μας με την βάρκα σας.
Είναι έτσι η θέση και μορφολογία του νησιού που προσφέρει ένα ασφαλές, φυσικό και φιλικό καταφυγίο για όλα τα πλώτα μέσα όταν αυτά πέσουν σε "άγριους" καιρούς.
Ο τόπος κρατάει πολλά είδη ψαριών όπως τσιπούρες,λαβράκια, σαργούς, μουρμούρες, μελανούρια, μπαλάδες, μανάλια, κυνηγούς, τονοειδή, στείρες και άλλα πετρόψαρα κ.α.
Είναι αδύνατο να φύγεις αψάρευτος και χωρίς να έχεις χαρεί τη μάχη με δυνατά και καλού μεγέθους ψάρια.
Επίσης ειναι αδύνατο να έρθεις μια φορά εδώ, να ζήσεις το μέρος και να μην θέλεις να ξαναέρθεις το συντομότερο.
Είναι και η ευκολία στο να φτάσεις στο νησί όποια στιγμή το αποφάσισεις που το κάνει ακαταμάχητο προορισμό.
Η πρόσβαση εξασφαλίζεται ακτοπλοικώς με τα συχνά δρομολόγια των σύγχρονων κλειστού τύπου πλοίων, Flying Dolphins και Catamaran από Πειραιά, αλλά και οδικώς για όσους θέλουν να κινηθούν πιο ανεξάρτητα και να έρθουν με το αυτοκινητό τους όποια στιγμή το θελήσουν.
Η διαδρομή ειναι περίπου 2ωρης διάρκειας και το δρομολόγιο που ακολουθούμε είναι Αθήνα - Κόρινθος, Κόρινθος - Επίδαυρος, Επίδαυρος - Γαλάτας και από εκεί τα 200 περίπου μέτρα που χωρίζουν την Πελοπόννησο από τον Πόρο καλύπτονται είτε από τα φέρυ της γραμμής Γαλατάς - Πόρος, με μία 5 λέπτη διαδρομή, είτε από τις βάρκες που μεταφέρουν κοσμο 24 ώρες το 24ωρο, σε μία 2 λέπτη διαδρομή.

Ξενοδοχείο "SIMEON"

Σε αυτό λοιπόν το μαγευτικό νησί του Αργοσαρωνικού,τον Πόρο, σε μία πανέμορφη τοποθεσία στην πλαζ του Μεγάλου Νεωρίου, που απέχει μόλις 2,5 χλμ από το κέντρο του Πόρου, μπορείτε να βρείτε καταφυγίο όλες τις εποχές του χρόνου, για ολιγοήμερη διαμονή, ανάπαυλα από το ψάρεμα και ξεκούραση, αλλά και πολυήμερες διακοπές. Θα βρείτε τα Διαμερίσματα 'Συμεών'. Είναι πρώτης κατηγορίας και με δική τους τροφοδοσία. Ένας ιδανικός τόπος για διακοπές, ξεκούραση και διασκέδαση.
Τα διαμερίσματα έχουν άνετη, καλόγουστη επίπλωση και πολύ όμορφη θέα. Διαθέτουν: υπνοδωμάτιο, σαλόνι - καθιστικό, κουζίνα, ψυγείο, ατομικό λουτρό - WC, τηλέφωνο, μουσική, δορυφορική τηλεόραση, κλιματισμός - ψύξη θέρμανση, θυρίδα ασφαλείας και βεράντα με τέντα και τραπέζι δείπνου.
Εχουν θέα στην θάλασσα ή το πευκόφυτο δάσος του Νεωρίου. Τα διαμερίσματα βρίσκονται μόλις 20 μέτρα από την αμμουδερή παραλία του Νεωρίου. Προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις για 2-4 άτομα και είναι η ιδανική λύση για οικονομικές διακοπές σε οικογένειες με παιδιά σε μία ήρεμη ακρογιαλιά.
Επιπλέον διαθέτουν πάρκινγκ,μπέιμπυ-σίτερ και σύντομα δικό τους σνακ μπαρ. Κοντά βρίσκονται σούπερ μάρκετ, εστιατόριο, ταβέρνες, πισίνα, σχολή σκι, τζέτ-σκι, ιστιοπλοΐας και γήπεδα ποδοσφαίρου.
Η πλαζ του Νεωρίου όπου βρίσκονται τα διαμερίσματα 'Συμεών' είναι μόλις 25 λεπτά περιπάτου από το κέντρο του Πόρου, όπου μπορείτε να πάτε για προσωπικά ψώνια ή νυχτερινή διασκέδαση ανάλογα με την διάθεσή σας.
Οταν θέλετε να μετακινηθείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταξί ή το δημοτικό λεωφορείο που έχει τακτικά ημερήσια δρομολόγια και για τους πιο ρομαντικούς υπάρχουν μικρά γραφικά πλοιάρια (βάρκες) που εκτελούν δρομολόγια στην περιοχή.
Το ξενοδοχείο διαθέτει ειδικά δωμάτια για αναπήρους
Στο ξενοδοχείο μπορουν να φιλοξενηθουν και τα κατοικίδια ζώα σας.

Το ξενοδοχείο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο.

Πόρος - Poros Island - Greece

Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

Ευχές


Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση και όσοι από εσάς ταξιδέψετε προσοχή στην οδήγηση....των άλλων... και καλή επιστροφή. Καλά να περάσετε.

ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ





Tα Εθιμα του Πάσχα αρχίζουν κυρίως την Μ. Πέπμτη γιατί από την ημέρα αυτή αρχίζουν οι προετοιμασίες για το Πάσχα. Από το πρωϊ οι γυναίκες ζυμώνουν τις κουλούρες της Λαμπρής με διάφορα μυρωδικά και τις στολίζουν με ξηρούς καρπούς και στολίδια από ζυμάρι.

Ανάλογα με τις παριοχές τις ονομάζουν κουτσούνες, κουζουνάκια, κοφίνια, καλαθάκια, δοξάρια, αυγούλες, λαζαράκια.
Στη Κορώνη τις ζυμώνουν με λάδι, αμύγδαλα και γλυκάνισο, προσθέτουν και νερό από βρασμένα δαφνόφυλλα για νοστιμιά. Τις “κουτσούνες” τις πλάθουν στρογγυλές ή μακρόστενες και τις στολίζουν με ζυμαρένια στολίσματα. Βάζουν στη μέση ένα αυγό κόκκινο και τις πασπαλίζουν με αμύγδαλα και σουσάμι.

Ο λαός αποδίδει μεγάλη δύναμη στα παρασκευάσματα της Μ. Πέμπτης. Στα ελληνικά χωριά της Ανατολικής Ρούμελης “την κόκκινη Πέφτη” που θα ζυμώσουν, κάνουν και τρία μικρά “κουλικάκια” με σταυρό και τα βάζουν στα εικονίσματα. Οταν ένας σκύλος πάθει λύσσα του δείνουν λίγο από αυτό για να γίνει καλά.

Αλλη ασχολία της Μ. Πέμπτης είναι το βάψιμο των αυγών (γιαυτό και η Μ. Πέμπτη λέγεται και κοκκινοπέφτη).
Δεν είναι γωνστό για πιό λόγο βάφονται κόκκινα τα αυγά του Πάσχα. Σύμφωνα με μία παράδοση από την Καστοριά λέγεται ότι όταν αναστήθηκε ο Χριστός, το ανακοίνωσαν σε μία χωρική η οποία όμως δεν το πίστεψε και είπε “Οταν τ’αυγά που κρατώ κοκκινήσουν τότε θα έχει πράγματι αναστηθεί και ο Χριστός”. Τα αυγά κοκκίνησαν, και από τότε τα βάφουν κόκκινα.
Χρωματιστά αυγά και ιδίως κόκκινα, συναντούμε στην Κίνα τον 5ο αιώνα για γιορταστικούς σκοπούς. Επίσης και στην Αίγυπτο τον 10ο αιώνα. Χριστανοί και Μωαμεθανοί τα χρησιμοποιούσαν τον 17ο αιώνα στην Μεσοποταμία, στην Συρία και αργότερα στην Περσία και στην χερσόνησο του Αίμου. Μερικοί θεωρούν πιθανό ότι τα κόκκινα αυγά του Πάσχα διαδόθηκαν μέσω κάποιου αρχαίου εθίμου των Καλανδών σε όλη την Ευρώπη και Ασία μέχρι και τη Κίνα και ότι ξεκίνησαν από την Αίγυπτο.

Για άλλους βάφονται κόκκινα σε ανάμνηση του αίματος του Χριστού, για άλλους είναι έκφραση χαράς για την Ανάστασή του.
Το βάψιμο των αυγών γίνεται με μία ωρισμένη εθιμοτυπία. Σε πολλά μέρη, όχι μόνο ο αριθμός των αυγών είναι ορισμένος αλλά και τα υλικά της βαφής. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας το δοχείο μέσα στο οποίο θα βαφούν τα αυγά πρέπει να είναι καινούργιο και η βαφή δεν πρέπει ούτε να χυθεί, ούτε να την βγάλουν από το σπίτι.

Ολα τα κόκκινα αυγά δεν έχουν την ίδια ιδιότητα. Θαυματουργές ιδιότητες έχει κυρίως το πρώτο αυγό και συνήθως το βάζουν στο εικονοστάσιο του σπιτιού. Το λεγόμενο “αυγό της Παναγιάς” το χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να ξεματιάζουν τα παιδιά. Εξαιρετικές ιδιότητες έχουν και τα “ευαγγελισμένα αυγά”, δηλαδή τα αυγά που έχουν λειτουργηθεί στην εκκλησία. Τα τσόφλια των ευαγγελισμένων αυγών τα ρίχνουν συνήθως στους κήπους και στις ρίζες των δένδρων για να πιάσουν οι καρποί. Στη Δυτική Μακεδονία οι χωρικοί θάβουν στην πρώτη αυλακιά του χωραφιού όταν πρωτοσπέρνουν, το πρωτοβαμμένο αυγό “για νάναι το σιτάρι παστρικό όπως το αυγό και να βλαστήσει ο σπόρος.”

Στο Σοποτό των Καλαβρύτων, τα αυγά αυτά αφού τα εκκλησίασουν, τα θάβουν την ίδια ημέρα σταυρωτά στο αμπέλι για “να μην το φάει το σκαθάρι”, ή όπως πιστεύουν στην Αρκαδία “να μην το πλησιάσει το χαλάζι”. Στην Κορώνη τα πρωτογέννητα αυγά της Μ. Πέμπτης, φυλάγονται και τα τρώνε όταν έχουν πονόλαιμο
Σε μερικές περιοχές εκτός από τα αυγά, στην ίδια βαφή, βάφουν και υφάσματα κόκκινα που κρεμούν στα παράθυρα για να τα δεί ο ήλιος.

Με όλες αυτές τις προλήψεις ο Ελληνας δεν παύει να είναι αφοσιωμένος στα θρησκευτικά του καθήκοντα. Η συγκίνηση της λαϊκής ψυχής για το θείο δράμα κορυφώνεται την Μ. Πέμπτη και την Μ. Παρασκευή

Επίσκεψη ΥΕΝΑΝΠ κ. Γιώργου Βουλγαράκη στο λιμάνι του Πειραιά


Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Γιώργο Βλάχο, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο κ. Θεόδωρο Ρεντζεπέρη, τον Α’ Υπαρχηγό Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο κ. Αθανάσιο Μπούσιο, τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Απόστολο Πουλιάκα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά κ. Νίκος Αναστασόπουλο, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά.
Ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε το πλοίο «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΛΑΣ» πριν τον απόπλου του για το Ηράκλειο, το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή για την κίνηση στο λιμάνι, την Ακτή Ξαβέρη, απ’ όπου αποπλέουν τα κρουαζιερόπλοια, τον επιβατικό σταθμό ΚΑΝΕΛΛΟΥ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Τέλος, ο κ. Υπουργός επιθεώρησε τα έργα παρέμβασης για βελτίωση των υπηρεσιών που γίνονται στο λιμάνι και ενημερώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Π. κ. Νίκο Αναστασόπουλο.Οι παρεμβάσεις είναι αποτέλεσμα ευρύτερης μελέτης και στην οποία προβλέπεται η αναδιάταξη του λιμανιού στο πλαίσιο ζωνών προορισμού και απώτερο σκοπό την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των περίπου 12εκ. επιβατών ετησίως. Οι κεντρικοί άξονες αυτής της στρατηγικής αφορούν:

Στην αναδιοργάνωση των χώρων πλεύρισης των πλοίων στο Κεντρικό λιμάνι
Στην αυτοτελή διάκριση λιμενικών ζωνών βάσει των δρομολογιακών γραμμών.
Στην αυτονομία υποδομών των λιμενικών ζωνών με την αύξηση, επέκταση και βελτίωση των επιβατικών σταθμών
Στην ανάληψη μέτρων για την κυκλοφοριακή αναδιοργάνωση των ροών επιβατών και οχημάτων
Στην ανάπτυξη πολλαπλών χρήσεων γης για την βελτίωση της όψης του λιμανιού και την δημιουργία πόλων έλξης επισκεπτών.
Σε επεμβάσεις προς την κατεύθυνση παροχής ποιοτικών υπηρεσιών και ανταπόκριση στις περιόδους αιχμής
Στη λήψη μέτρων και πραγματοποίηση παρεμβάσεων για την ποιοτική εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ
Το 2008, οι παρεμβάσεις με έργα υποδομής και λοιπές δράσεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών εκτιμάται να κοστίσουν περίπου 1,0 εκ. €, χωρίς να υπολογίζονται έργα υποδομής που θα ολοκληρωθούν το 2009.

Τα έργα υποδομής αφορούν στην έναρξη των εργασιών εκβάθυνσης του Κεντρικού λιμανιού προϋπολογισμού 7 εκ. €. Σημειώνεται ότι το αποτέλεσμα της βυθοκόρησης διαχειρίζεται σύμφωνα με εξειδικευμένη μελέτη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και με τον πλέον περιβαλλοντικά φιλικό και αποτελεσματικό τρόπο και σε συνδυασμό με την επέκταση του Προβλήτα Ι.

Παράλληλα ξεκίνησαν οι εργασίες για τα φρεάτια ομβρίων υδάτων και υδροδότησης πλοίων, τα οποία και αναμένεται να περατωθούν μέχρι το Δεκέμβριο του 2008.

Πέρα από τα έργα υποδομής, συνεχίστηκαν οι επεμβάσεις αναβάθμισης των υπηρεσιών με τον εξωραϊσμό και την ανακαίνιση των χώρων επιβατών, την κατασκευή συγκροτημάτων τουαλετών που επί 30 χρόνια δεν παρέχονταν παρά μόνο στους επιβατικούς σταθμούς και την κατασκευή 2 νέων κλιματιζόμενων και 4 ανοικτών χώρων αναμονής επιβατών.

Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά στο λιμάνι λαμβάνονται μέτρα για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ με την κατασκευή σε πρώτη φάση 2χλμ ειδικών διαδρόμων καθώς και τουαλέτες ειδικών προδιαγραφών.

Η χρήση της τηλεματικής προς όφελος του επιπέδου ενημέρωσης των επιβατών επεκτάθηκε περαιτέρω με την τοποθέτηση 4 νέων πινακίδων εξωτερικού χώρου καθώς και ηλεκτρονικών οθονών εσωτερικού χώρου.

Στα πλαίσια της λειτουργικής βελτίωσης των χώρων του λιμανιού και για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των επιβατικών και εμπορευματικών ροών πραγματοποιήθηκαν επεμβάσεις με διαγράμμιση και οριοθέτηση κίνησης, την μεταφορά των σταθμών ταξί και τη δημιουργία θέσεων προσωρινής στάθμευσης καθώς και την εγκατάσταση δυο νέων θυρών ελεγχόμενης στάθμευσης.

ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Αρ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
1 Ανακατασκευή χώρου επιβατών ακτής Τζελέπη
2 Κατασκευή συγκροτημάτων WC
2 Κατασκευή κλιματιζόμενων χώρων αναμονής
4 Στέγαστρα αναμονής επιβατών
6 Καντίνες - κατασκευή ή/και αναμόρφωση
2 χλμ Διάδρομοι ΑΜΕΑ
4 Ηλεκτρονικές πινακίδες εξωτερικού χώρου
1 Ηλεκτρονική πινακίδα εσωτερικού χώρου


ΕΡΓΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Αρ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
130 Θέσεις στάθμευσης και στάση ταξί
2 Θύρες ελεγχόμενης διέλευσης
Διαγράμμιση & οριοθέτηση χώρων

Μετά την επίσκεψή του ο κ. Βουλγαράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα τη δυνατότητα σήμερα να επισκεφθώ το λιμάνι και να δω από κοντά τη ροή της κυκλοφορίας αλλά και επίσης να συνομιλήσω με επιβάτες, οι οποίοι επιβιβάζονται, προκειμένου να πάνε στις διακοπές του Πάσχα. Επίσης με την ευκαιρία αυτή, επισκέφθηκα όλες τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά για να δω κατά πόσο ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πολιτών. Η κίνηση εξελίσσεται κανονικά και πιστεύω ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα στις μετακινήσεις των επιβατών.Εύχομαι σε όλους καλό ταξίδι και Καλή Ανάσταση».